keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Sirkat ne vain soittaa joko kuumuuttaan tai hiljaisuutta rikkoakseen

[ 10:55 ]

Postilaatikolla oli kasa kirjeitä. Niistä kolme oli tänne kaupalle osoitettuja. Loput järjestin laatikkoon saajien mukaan, niin ei tarvitse muiden kaivella enää, että oliko joku heille vai kelle. Tietenkin kaikista helpointa olisi, jos kaikilla olisi omat laatikot. Loppuisi se mainoksien ikuinen pyörittäminen laatikossa, kun olisi selkeää, että "kyllä, tämä mainos on sinulle". Ennen kaikkea, ärsyttää ne mainokset, joissa lukee selkeästi, että kenelle se on osoitettu, eikä asianomainen ota sitä mukaansa. Hurrdurr. Vaikka ei kiinnostaisi, niin se on silti juuri sen, kenelle se on osoitettu. Kuuluu asiaan siivota se sieltä pois.

Kaupalla kipitin laittamaan kassaa kuntoon ja näppäsin valot päälle.


[ 11:00 ]

Tässä vaiheessa on pakko vielä mainita, että minulla on hirmuinen ikävä ihanaa työharjoittelijaa, joka viettää tällä hetkellä kesälomaa. Nyyh! Jotenkin aina, kun tulen kaupalle, sellainen hiljainen pieni pettymys korvaisee sisältä, kun ovella ei olekaan ketään odottamassa, että avaan sen ja mennään yhdessä juonimaan päivän ideat.

No jaa, avasin nyt oven, kannoin rekin ulos, kukkanen ja kisumatto perästä. Sisäovi taas kiinni, ettei kuumailma ihan heti tunkisi tänne sisälle. On meinaa ollut kevyesti KUUMA tässä muutaman päivän ajan. Ja ei siinä, lämpö on kivaa silloin, kun sitä pystyy hallita ja paeta. Mutta sitten kun ei pysty, niin... Do not like.


[ 11:15 ]

Lippulappuset ojennukseen, eli päiväkassatositteet ja pääkassan päivitys. Tadaa!


[ 11:30 ]

Oho! Päivän ensimmäinen asiakas! Tiskiainetta tuli hakemaan. Sai hetken aikaa kyllä etsiä pullosta, että paljonko sen sisään oikein mahtuu tavaraa, kun enhän minä voi vain täyttää ja arvuutella, oliko pullo 250ml, 500ml, 750ml vai 1L ja myydä arpapelillä. Ei siinä, tiskiaineen suhteen ei puhuta kovinkaan suurista hinnoista, kun sen litrahinta on kuitenkin 4,80e. Mutta asiakasta kohtaan voisi olla vähän kyseenalaista, jos päättäisin myydä random hinnalla oman visuaalisen arvion perusteella.


[ 11:55 ]

Ja tällä kertaa Ram-Zet - Escape -soittolista hellittelee minun mieltä täällä kaupan hiljaisuuden keskellä.


[ 12 ja jotain ]

Jee, työkokeilija tuli!

Pakattiin loput toritavarat, kun tuli puhelu, jossa varmistettiin, että kaikki on varmasti valmiina. Oltaisiin me kyllä muutenkin pakattu ne, mutta nyt oli vielä helpompi kysyä, että mitä kaikkea olisi kiva sinne saada erityisesti.


[ 14:05 ]

Tuli asiakas, jonka kanssa rupateltiin kaikennäköistä, kun sitten perästä tuli vähän ajan päästä oikein neljän asiakkaan rypäs. Katselivat kovin ja yksi kehui käyneensä täällä aiemminkin. Pöllökolikkokukkaro sai osakseen paljon ihastelua, mutta sinneppä jäi kuitenkin koriin, kun koko kööri meni takaisin jatkamaan matkaansa. Ensin tulleen asiakkaan kanssa jatkettiin sitten kevyttä jutustelua ja lopulta mukaan oli tarttunut vanilijasokeri -purkki, FairBreak -patukka ja  pussillinen cashew -pähkinöitä.


[ 14:30 ]

Työkokeilija joutuikin lähtemään jo kotiinsa, ihan ymmärrettävistä syistä, ja lupasi tulla huomenna tekemään loput tunneista, mitä jäi tältä päivältä vajaaksi.


[ 15:00 ]

Sieltähän saapuivatkin kantojoukot hakemaan torille tavaroita! Jee!


[ 15:05 ]

Tulipa asiakas ja kysyi chilisuklaata. Sääli että se on nyt loppu. (Pitänee lisätä tilauslistalle.. Hmm..) Kyseli sitten ruokosokerista, että onko sama asia kuin intiaanisokeri. Sanoin etten ole kyllä varma, mutta kai se inkkarisokerikin ruokosokeria on. (Pitänee vähän googlettaa, etten höpötä ihan läpiä ihmisten päähän!) Vielä sitten kyseli suolasta, että olisiko meillä karkeampana sitä. Sanoin, että meillä on vain noissa purkeissa, ettei myydä edes pusseissa erikseen. Asiakas sitten lopulta päätti ostaa purkin ja oli sillä tyytyväinen.


[ 15:20 ]

Välillä vähän väsyttää.


[ 17:20 ]

Onkohan kaikki asiakkaat torilla, kun täällä ei taaskaan ketään näy..


[ 18:00 ]

Syvän hiljaisuuden jälkeen (ja syötyäni lihapullia ketsupin kera), tuli se aika päivästä, kun haetaan tavarat ulkoa sisälle turvaan yöksi ja laitetaan ovi kiinni. Tulostetaan päiväkassakuitti ja lasketaan kassa. Lopuksi suljetaan kaupan valot ja lukitaan ovi kunnolla.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti