keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Olipas siinä taas päivä kerrassaan

[ 10:55 ]

Ulkopuolella seisoi mies. Kokeili ovea ja oli lähdössä. Tervehdin ja kerroin, että kauppa aukeaa aivan pian. Mies kysyi, oliko uusin Voima-lehti tullut. Sanoin, että tuosta ikkunasta voi kurkata, näyttääkö lehti tutulta. Kuulemma oli uusi ja kovin haluaisi päästä sitä lukemaan. Sanoin, että lehdet voin kyllä antaa tällain vaikka kauppa itse onkin vielä suljettu. Eikä ilmeisesti mies muuta halunnutkaan, kuin molemmat lehdet luettavikseen.

Sisällä sitten laitoin kaupan kassan kuntoon, valot päälle ja kuten viimeaikoina: Kännykästä internetin työpaikan tietokoneelle, koska yksinkertaisesti paljon parempi ja nopeampi yhteys.

Nopeudet kännykällä. Ero aiempaan on huomattava!

Muistutuksena, millä nopeuksilla kitkuttelin kaupan omalla mokkulalla.


[ 11:00 ]

Kaupan ovi auki, kukkanen, kisumatto ja rekki ulos. Säävarauksella tosin, koska pilvet näyttivät melkoisen harmailta ja apeilta.


[ 11:05 ]

Ja jee! Työkokeilija tuli! En osaa kyllä rehellisesti sanoa, kumpi on parempi. Se että hän tulee heti aamusta, vai se, että hän tulee päivästä ja on ihan koko loppupäivän.


[ 11:40 ]

Paperihommat done. Pääkassatosite on kirjattu, nidottu, rei'itetty ja mapitettu. Pääkassa päivitetty.

Noniin, jokohan se päivä olisi sitten ollut tässä. Närästää ja ilma painostaa. Motivaatio pyörii nollan lähettyvillä. Yhyy...


[ 12:05 ]

Ja niin taivaat repesivät ja kaatosade tuli kohdalle. Onneksi on rekki katoksen alla turvassa!


[ 13:10 ]

Lounasta noutamaan lähdettiin sitten molemmat. Asiakkaita ei kuulunut, enkä ihmettele, kun satoi niin kovin vettä. Nyt taas tuli semmoinen hyvä rako, kun ei sada, niin me päästään livistämään kaupan puolelle.


[ 13:30 ]

Huuu, eksyi päivän ensimmäinen asiakaskin paikalle! Jee! Olin itse juuri pesemässä eilisen tiskejä, niin kokeilija meni vastaanottamaan. Lopulta minäkin pääsin kaupan puolelle tarvittaessa palvelemaan. Mitään ei kuitenkaan lopulta ostanut. Laukkuja kyllä katseli.


[ 15:00 ]

Hiiiiiiljaista on...

Mutta, laitoinpa tässä aikaisemmin naamakirjan puolelle vähän kuvia meidän aletuotteista:
[ 15:35 ]

OMG!!! ASIAKAS!!! JEEEEEEEEEE!

*köhköhköh*

Niin, siis, tuli asiakas ja meni katsomaan kivikoruja. Kysyi, oliko meillä viellä Om-merkillä yhtään jäljellä ja sanoin, ettei ole. Sen sijaan sitten asiakas kiinnostui ikuisesta solmusta ja sattui vielä löytämään mieleisellä värillä sopivan korista. Sen lisäksi kävi katselemassa hieman laukkuja ja kertoi, että hänellä on normaalisti työpäivä 10-18:00 ja että hän oli jo pitkään halunnut tulla tänne. Suitsukealusta oli toinen asia, minkä hän halusi ostaa. Myöskin paketillisen suitsukkeita. Näillä oli hyvä mennä.


[ 15:55 ]

Oho! Asiakaspariskunta! Toinen kovin ihasteli punaisia kivisydämiä ja niitä litteämpiäkin tapauksia siitä vierestä. Toinen taas kysyi, että mimmoista kukkaroa hän kaipasi. Näytti yhtä ja toinen totesi, että hänellä on joskus ollut sellainen. Sittemmin hän kuitenkin otti sen ja alkoi testaamaan sitä ja selitti, että on menossa sokealle ihmiselle, niin olisi tärkeää, että se olisi juuri oikeanlainen. No ymmärtäähän sen.

Tuli vielä yksi asiakas samaan syssyyn. Hällä soi puhelin ja kiersi kauppaa samalla, kun oli luurissa kiinni.

Ensin tulleet ostivat tämän valitsemansa kukkaron. Toinen tuli vielä huolinukkeja katsomaan ja sanoi, että ne olivat ihania. Ei kuitenkaan sitten ostanut enää sellaista ja poistuivat. Samoin tämä itsekseen tullut asiakas poistui perästä. Ja samaan syssyyn lähti myös työkokeilija.

Nyyh, taas yksikseni täällä. Naamakirjan satunnaiset "plim plomit" vain indigoivat kevyestä sosiaalisesta tapahtumasta.


[ 18:00 ]

Oikeasti. Ei ketään koko loppupäivänä. Toisaalta, nyt turvottaa ja sattuu niin paljon joka paikkaan, että ehkä ihan hyvä vain, että sain vain chillailla. Kaupan puolesta vain harmittaa, kun jää hiljaiseksi näin muuten päivä..

Rekki, kukkanen ja kisumatto sisään. Ovi lukkoon. Kassa rapsuttamaan ja rahat laskentaan. Ei sentään tullut nollapäivää, vaikka sää sateinen ja epävakaa olikin.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti